Château Valandraud 2006 - Millesima.fr
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Château Valandraud 2006

SKU :1506/06 Bordeaux - Saint-Emilion - Rouge - 13.5° - Détails
  • Parker/WA : 91
  • J. Robinson : 17

Wine Advocate-Parker :
Tasted with Jean-Luc Thunevin in Saint Emilion, the 2006 Valandraud is pure Merlot, since he told me that the Cabernet Franc had not ripened sufficiently that year. It offers an attractive, matured bouquet with cough candy and star anise infusing the red berry fruit that is beginning to move into its secondary stage. The palate is medium-bodied with slightly coarse tannin compared to more recent vintages, mulberry and tarry notes with a rather stolid finish that needs a little more finesse to come through. Not bad, though I think Jean-Luc has "honed his craft" since this vintage. Tasted March 2016.

Alcool 13.5°
Encépagement Merlot/Cabernet Franc/Cabernet Sauvignon/Malbec/Carmenère
J. Robinson 17
R. Gabriel 18
Parker/WA 91
Revue du Vin de France 17,5
Wine Spectator 92
Meadow 90
J. Suckling 92
Allergènes Contient des sulfites
Producteur/Metteur en bouteille Ets THUNEVIN 33350 ST MAGNE DE CASTILLON FRANCE
Appellation Saint-Emilion
Classement Grand cru
Couleur Rouge
Primeur Livrable
Kasher Non
Organique Non
Pays France
Producteur Château Valandraud
Mention qualité AOC
Région Bordeaux
Vignoble Libournais
990,00 €
Déclinaison :
Il se peut que le prix du produit soit mis à jour en fonction de votre sélection
  • Une caisse de 6 Bouteilles (75cl)

Non disponible