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Château Gloria 1996

Château Gloria 1996

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Château Gloria 1996

Un vin rouge de Saint-Julien suave et velouté

Cru bourgeois produit dans l'appellation de Saint-Julien sur une superficie totale de 50 hectares, le château Gloria bénéficie d'un encépagement de 65% de Cabernet Sauvignon, de 25% de Merlot, de 5% de Cabernet Franc et de 5% de Petit Verdot.

À la dégustation, le château Gloria 1996 offre une robe rouge nette et brillante. Le nez fait preuve d'élégance et de complexité avec des senteurs de pin, de fleur et de vanille. En bouche, le vin montre un bel équilibre. Les tanins sont charpentés, gras, ronds et soyeux, alors que la finale présente une magnifique longueur. Un vin suave et velouté.

Critique de vin
Château Gloria 1996
badge notes
Parker

87-88

100
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J. Robinson

14

20
Wine Advocate-Parker :
The 1995 and 1996 are two of the finest Glorias produced over recent vintages. Both the 1996 and 1995 are uncommonly hedonistic, plump, and precociously-styled wines. Low in acidity, rich in cedary, black currant fruit, medium-bodied, and lush, these two wines will provide delicious drinking young, yet both will age for 10-15 years. The 1995 is lower in acidity, and may not possess quite the density and power of the 1996, but readers looking for high class claret with immediate appeal would be foolish to pass it by. Both wines are sleepers of the vintage.
1.9.0