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Château Pavie Macquin 2015

Bordeaux - Saint-Emilion - Rouge - 14.5° Château Pavie Macquin Château Pavie Macquin 2015 1529/15
  • Parker : 91-93
  • J. Robinson : 16.5+
Le fondateur du vignoble est Albert Macquin (1852-1911). Saint Emilion lui doit l'usage du plant greffé, qui devait sauver le vignoble ruiné par le phylloxéra. Propriété familiale de 15 hectares, le vignoble de Pavie-Macquin est situé admirablement sur le plateau culminant de Saint-Emilion. Le sol argilo calcaire, sur rocher calcaire à astéries, permet un drainage naturel et une alimentation hydrique exceptionnellement régulière. Les argiles fortes confèrent au vin puissance, charnu et générosité. L'origine peut-être belle, la beauté véritable est au terme des choses...

Wine Advocate-Parker :
The 2015 Pavie-Macquin is a blend of 84% Merlot, 14% Cabernet Franc and 2% Cabernet Sauvignon picked between 29 September and 17 October at 40 hl/ha. It has an almost decadent bouquet, perhaps more lascivious than the 2015 Larcis-Ducasse tasted alongside (as part of Nicolas Thienpont's stable), with fig-tinged red cherry and blackberry fruit, powerful but perhaps needing to muster a little more finesse? The palate is medium-bodied with a sweet core of citrus-fresh fruit. There is more nuance and precision here at the moment, fleshy and sensual with blood orange and cassis layered over the exuberant finish. It should be a delicious Saint Emilion this year, although I feel that the Larcis-Ducasse will have the sophistication and more longevity.
Les prix légers
103,70 €
Declinaison :
Le prix du produit peut être mis à jour en fonction de votre sélection
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EUR 480.0 Millesima In stock

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Le fondateur du vignoble est Albert Macquin (1852-1911). Saint Emilion lui doit l'usage du plant greffé, qui devait sauver le vignoble ruiné par le phylloxéra. Propriété familiale de 15 hectares, le vignoble de Pavie-Macquin est situé admirablement sur le plateau culminant de Saint-Emilion. Le sol argilo calcaire, sur rocher calcaire à astéries, permet un drainage naturel et une alimentation hydrique exceptionnellement régulière. Les argiles fortes confèrent au vin puissance, charnu et générosité. L'origine peut-être belle, la beauté véritable est au terme des choses...

Wine Advocate-Parker :
The 2015 Pavie-Macquin is a blend of 84% Merlot, 14% Cabernet Franc and 2% Cabernet Sauvignon picked between 29 September and 17 October at 40 hl/ha. It has an almost decadent bouquet, perhaps more lascivious than the 2015 Larcis-Ducasse tasted alongside (as part of Nicolas Thienpont's stable), with fig-tinged red cherry and blackberry fruit, powerful but perhaps needing to muster a little more finesse? The palate is medium-bodied with a sweet core of citrus-fresh fruit. There is more nuance and precision here at the moment, fleshy and sensual with blood orange and cassis layered over the exuberant finish. It should be a delicious Saint Emilion this year, although I feel that the Larcis-Ducasse will have the sophistication and more longevity.
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