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Château Giscours 2009

Bordeaux - Margaux - Rouge - 13° Château Giscours Château Giscours 2009 1009/09
  • Parker : 93
  • J. Robinson : 16,5
Au coeur d'un beau domaine de 300 hectares, les 83 hectares de vignes de Château Giscours se situent sur l'appellation Margaux. Si un premier document mentionne Château Giscours en 1330, c'est en 1847 que le Comte de Pescatore posa la première pierre du remarquable Château qui domine le vignoble. 1855 marque la consécration : Château Giscours devient 3ème Grand Cru classe de Margaux. II est racheté après la seconde guerre mondiale par Nicolas Tari. En 1995, Eric Albada Jelgersma rachète la société d'exploitation du Château Giscours, les investissements qu'il y réalise en moins d'une décennie sont à la hauteur de la passion qui I 'anime afin de donner un nouveau souffle à la propriété.

Wine Advocate-Parker :
Tasted at the Château Giscours vertical, the 2009 Château Giscours is a blend of 53% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot and 7% Petit Verdot picked between September 22 and October 13. Deep garnet in color, it has a sumptuous bouquet with blackberry, saddle leather, forest floor and even just a faint touch of juniper berries. The palate is medium-bodied with fine, lightly grained tannin. This is a very harmonious Giscours with cedar and a pinch of black pepper sprinkled over the black fruit. It is certainly well proportioned with one of the more masculine finishes for the vintage. Showing better than when I tasted it blind a couple of years ago, this is an excellent Margaux that should drink earlier than the succeeding vintage. Tasted June 2015.
Les prix légers
113,60 €
Declinaison :
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EUR 920.0 Millesima In stock

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Au coeur d'un beau domaine de 300 hectares, les 83 hectares de vignes de Château Giscours se situent sur l'appellation Margaux. Si un premier document mentionne Château Giscours en 1330, c'est en 1847 que le Comte de Pescatore posa la première pierre du remarquable Château qui domine le vignoble. 1855 marque la consécration : Château Giscours devient 3ème Grand Cru classe de Margaux. II est racheté après la seconde guerre mondiale par Nicolas Tari. En 1995, Eric Albada Jelgersma rachète la société d'exploitation du Château Giscours, les investissements qu'il y réalise en moins d'une décennie sont à la hauteur de la passion qui I 'anime afin de donner un nouveau souffle à la propriété.

Wine Advocate-Parker :
Tasted at the Château Giscours vertical, the 2009 Château Giscours is a blend of 53% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot and 7% Petit Verdot picked between September 22 and October 13. Deep garnet in color, it has a sumptuous bouquet with blackberry, saddle leather, forest floor and even just a faint touch of juniper berries. The palate is medium-bodied with fine, lightly grained tannin. This is a very harmonious Giscours with cedar and a pinch of black pepper sprinkled over the black fruit. It is certainly well proportioned with one of the more masculine finishes for the vintage. Showing better than when I tasted it blind a couple of years ago, this is an excellent Margaux that should drink earlier than the succeeding vintage. Tasted June 2015.
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