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Château La Tour Carnet 2010

Bordeaux - Haut-Médoc - Rouge - 14° Château La Tour Carnet Château La Tour Carnet 2010 1057/10
  • Parker : 93
  • J. Robinson : 16
Datant du XIIe siècle, le Château La Tour Carnet, de style médiéval et entouré de douves, est le plus ancien château du Médoc. Il doit son nom au célèbre et valeureux écuyer Carnet qui combattit auprès du seigneur Jean de Fo.

Wine Advocate-Parker :
Probably La Tour Carnet's best since their 2001, the 2010 La Tour Carnet exhibits wonderful ripeness, a dense ruby/purple color, notes of licorice, camphor and some toast as well as lots of black currant and blueberry fruit. It is medium to full-bodied, with attractive sweetness of tannin, good acidity, excellent delineation to its component parts, and a full-bodied, impressively long finish. This wine may close down somewhat, given the moderate tannins, but it seems relatively accessible despite being a 2010. Anticipated maturity: 2018-2035.
Les prix légers
56,67 €
Declinaison :
Le prix du produit peut être mis à jour en fonction de votre sélection
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EUR 510.0 Millesima In stock

Grands Vins de Château La Tour Carnet (Bordeaux) en stock chez Millesima - leader de la vente de vin en ligne - disponibles dans nos chais de Bordeaux.

Datant du XIIe siècle, le Château La Tour Carnet, de style médiéval et entouré de douves, est le plus ancien château du Médoc. Il doit son nom au célèbre et valeureux écuyer Carnet qui combattit auprès du seigneur Jean de Fo.

Wine Advocate-Parker :
Probably La Tour Carnet's best since their 2001, the 2010 La Tour Carnet exhibits wonderful ripeness, a dense ruby/purple color, notes of licorice, camphor and some toast as well as lots of black currant and blueberry fruit. It is medium to full-bodied, with attractive sweetness of tannin, good acidity, excellent delineation to its component parts, and a full-bodied, impressively long finish. This wine may close down somewhat, given the moderate tannins, but it seems relatively accessible despite being a 2010. Anticipated maturity: 2018-2035.
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