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Château Montrose 2010

Bordeaux - Saint-Estèphe - Rouge - 14° Château Montrose Château Montrose 2010 1052/10
  • Parker : 99
  • J. Robinson : 18
Ce vin-ci est considéré comme comptant parmi les plus grands millésimes jamais produits à Montrose. Il a besoin d'au moins une autre dizaine d'années de garde. Le vin est opaque noir et bleu, avec un nez incroyable de myrtille et de liqueur de mûre, sur des notes d'encens, de réglisse et de fleurs d'acacia. Les tanins sont incroyablement doux et très présents à la fois. Le vin est corsé, voire même massif, d'une grande pureté et profondeur, avec une finale qui dure près d'une minute. Garde de 50 à 75 ans. Robert Parker

Wine Advocate-Parker :
Tasted at the Montrose vertical in London, the 2010 Montrose was the youngest vintage by some 115 years, but it is undeniably one of the best. It is a blend of 53% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 9% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot picked from 27 September until 15 October. Deep, almost opaque in color, it has a tightly wound, arresting nose of blackberry, bilberry, crushed violets and graphite all with quite brilliant delineation. The palate is medium rather than full-bodied, laden with plenty of fruit, grippy like many 2010s with a structured, masculine and tannic finish that wards you away for another 10-15 years. However, it is still possible to admire the purity and delineation of this long-term Montrose, a wine that comes with a compulsory cellaring. Patience will be handsomely rewarded. How long can you wait? Tasted June 2016.
Les prix légers
375,00 €
Declinaison :
Le prix du produit peut être mis à jour en fonction de votre sélection
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EUR 1620.0 Millesima In stock

Grands Vins de Château Montrose (Bordeaux) en stock chez Millesima - leader de la vente de vin en ligne - disponibles dans nos chais de Bordeaux.

Ce vin-ci est considéré comme comptant parmi les plus grands millésimes jamais produits à Montrose. Il a besoin d'au moins une autre dizaine d'années de garde. Le vin est opaque noir et bleu, avec un nez incroyable de myrtille et de liqueur de mûre, sur des notes d'encens, de réglisse et de fleurs d'acacia. Les tanins sont incroyablement doux et très présents à la fois. Le vin est corsé, voire même massif, d'une grande pureté et profondeur, avec une finale qui dure près d'une minute. Garde de 50 à 75 ans. Robert Parker

Wine Advocate-Parker :
Tasted at the Montrose vertical in London, the 2010 Montrose was the youngest vintage by some 115 years, but it is undeniably one of the best. It is a blend of 53% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 9% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot picked from 27 September until 15 October. Deep, almost opaque in color, it has a tightly wound, arresting nose of blackberry, bilberry, crushed violets and graphite all with quite brilliant delineation. The palate is medium rather than full-bodied, laden with plenty of fruit, grippy like many 2010s with a structured, masculine and tannic finish that wards you away for another 10-15 years. However, it is still possible to admire the purity and delineation of this long-term Montrose, a wine that comes with a compulsory cellaring. Patience will be handsomely rewarded. How long can you wait? Tasted June 2016.
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