50€ offerts pour toute commande de 500€ minimum avec le code - MIL2021 *hors vins en promotions et vins primeurs. Valable une seule fois par client.

Domaine Marcel Deiss : Burg 2012

Domaine Marcel Deiss : Burg 2012
460 € T.T.C.Un carton de 12 Bouteilles (75cl) | 38,33 € / unité
    • Livraison offerte à partir de 300€ de commande
    • Paiement 100% sécurisé
    • Origine des produits garantie
    Autres millésimes disponibles
    Parker : 93 / 100
    Wine Advocate-Parker :
    The intensely golden-yellow 2012 Burg is a great, heady, complex, well-structured and age-worthy field blend of classical Alsatian grape varieties grown in a sheltered, south-facing Cru d'Alsace in a coolish, late ripening terroir on colored marl soils with imbedded limestones. Very clear, substantial and elegant on the spicy and slightly smoky nose, the medium-dry 2012 Burg indicates a static charisma and takes its time to open up (aeration highly recommended!). Full-bodied, rich, intense and very elegant on the palate, this massive, sappy, and structured wine is provided with fine tannins and a very long and mineral finish. Very noble and expressive. The Burg combines its dark side with its bright side like all great wines do, says Jean-Michel Deiss. Drink over the next 10+ years.
    Alsace
    Alcool
    12.5

    Vin liquoreux
    Non

    Environnement
    Vins Biodynamiques

    Pays
    France

    Mention qualité
    AOC

    Région
    Alsace

    Appellation
    Alsace

    Couleur
    Blanc

    Producteur
    Domaine Marcel Deiss

    Classement
    1er cru

    Parker
    93

    Allergènes
    Contient des sulfites

    En promotion
    Non

    Buvabilité
    A boire maintenant (jusqu'à 2 ans) / A boire dans les 8 ans / A boire entre 8 et 15 ans

    Température de dégustation
    T° de service

    Accords mets & vins
    Plat épicé / Fromage à pâte pressée (St Nectaire, comté, reblochon,...) / Fromage à pâte persillée (bleu, roquefort,...) / Fromage à pâte molle (munster, livarot, camembert, brie,...) / Dessert

    1.1.3