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Château Grand-Puy Ducasse 2007

Bordeaux - Pauillac - Rouge - 13° Château Grand-Puy Ducasse Château Grand-Puy Ducasse 2007 1043/07
  • Parker : 88
  • J. Robinson : 16+
Le Château Grand-Puy Ducasse se situe sur un terroir de graves typiques de Pauillac où le Carbernet Sauvignon donne le meilleur de lui-même. Le millésime 2007 dévoile un nez sur une belle élégance aromatique. La bouche est dominée par des arômes de fruits frais et des tanins doux. Le Château Grand-Puy Ducasse 2007 est une belle bouteille qui atteindra son apogée après quelques années de garde.

Wine Advocate-Parker :
Tasted blind at Farr Vintners 2007 Bordeaux tasting. The 2007 Grand-Puy-Ducasse showed much better here than previously. It has a well-defined, characterful bouquet with woodland scents intermingled with blackberry, wild hedgerow and mint aromas. The oak here is nicely integrated. The palate is medium-bodied with slightly savory red fruit. There is a dash of white pepper and iron rust towards the foursquare finish that lingers nicely in the mouth. I noted that it did tend to dry out a little in the glass, and I duly lowered my initial score accordingly. I would not leave this in the cellar for too long. Tasted March 2015.
Les prix légers
58,33 €
EUR 420.0 Millesima In stock

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Le Château Grand-Puy Ducasse se situe sur un terroir de graves typiques de Pauillac où le Carbernet Sauvignon donne le meilleur de lui-même. Le millésime 2007 dévoile un nez sur une belle élégance aromatique. La bouche est dominée par des arômes de fruits frais et des tanins doux. Le Château Grand-Puy Ducasse 2007 est une belle bouteille qui atteindra son apogée après quelques années de garde.

Wine Advocate-Parker :
Tasted blind at Farr Vintners 2007 Bordeaux tasting. The 2007 Grand-Puy-Ducasse showed much better here than previously. It has a well-defined, characterful bouquet with woodland scents intermingled with blackberry, wild hedgerow and mint aromas. The oak here is nicely integrated. The palate is medium-bodied with slightly savory red fruit. There is a dash of white pepper and iron rust towards the foursquare finish that lingers nicely in the mouth. I noted that it did tend to dry out a little in the glass, and I duly lowered my initial score accordingly. I would not leave this in the cellar for too long. Tasted March 2015.
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