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Clos Fourtet 2010

Bordeaux - Saint-Emilion - Rouge - 14.5° Clos Fourtet Clos Fourtet 2010 1116/10
  • Parker : 98
  • J. Robinson : 17,5
Le Clos Fourtet 2010 composé à 87 % de Merlot, 10 % de Cabernet Sauvignon et 3 % de Cabernet Franc allie fraîcheur et puissance au nez comme en bouche. Les arômes sont principalement composés de fruits noirs, on y trouve aussi des notes de réglisse et de fruits exotiques. La bouche est charmeuse et sphérique, avec des tanins mûrs et serrés. La finale droite de ce Saint-Emilion est très longue et garde beaucoup de fraicheur.

Wine Advocate-Parker :
The wine has an opaque blue/black color and abundant notes of forest floor, spring flowers, black raspberry and blueberry liqueur in the aromatics along with hints of espresso and white chocolate. The wine is dense, full, rich, unctuously textured and very full-bodied, with its extravagant glycerin, fruit and extract covering the wine's somewhat tannic structure. This is a bigger, more restrained and structured wine than the outrageously flamboyant and prodigious 2009. Give it 5-8 years of cellaring and drink it over the following 30-40 years.
Les prix légers
225,69 €
Declinaison :
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EUR 975.0 Millesima In stock

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Le Clos Fourtet 2010 composé à 87 % de Merlot, 10 % de Cabernet Sauvignon et 3 % de Cabernet Franc allie fraîcheur et puissance au nez comme en bouche. Les arômes sont principalement composés de fruits noirs, on y trouve aussi des notes de réglisse et de fruits exotiques. La bouche est charmeuse et sphérique, avec des tanins mûrs et serrés. La finale droite de ce Saint-Emilion est très longue et garde beaucoup de fraicheur.

Wine Advocate-Parker :
The wine has an opaque blue/black color and abundant notes of forest floor, spring flowers, black raspberry and blueberry liqueur in the aromatics along with hints of espresso and white chocolate. The wine is dense, full, rich, unctuously textured and very full-bodied, with its extravagant glycerin, fruit and extract covering the wine's somewhat tannic structure. This is a bigger, more restrained and structured wine than the outrageously flamboyant and prodigious 2009. Give it 5-8 years of cellaring and drink it over the following 30-40 years.
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