Clos Fourtet 2010

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Le Clos Fourtet 2010 composé à 87 % de Merlot, 10 % de Cabernet Sauvignon et 3 % de Cabernet Franc allie fraîcheur et puissance au nez comme en bouche. Les arômes sont principalement composés de fruits noirs, on y trouve aussi des notes de réglisse et de fruits exotiques. La bouche est charmeuse et sphérique, avec des tanins mûrs et serrés. La finale droite de ce Saint-Emilion est très longue et garde beaucoup de fraicheur.
Parker : 98 / 100
J. Robinson : 17,5 / 20
Wine Advocate-Parker :
Deep garnet in color, the 2010 Clos Fourtet is a little closed to begin, opening out to reveal notes of baked black cherries, blueberry preserves and dried mulberries plus hints of cast-iron pan, fertile loam and cigar box with a waft of sandalwood. Full-bodied, the palate has a rock-solid frame of firm, grainy tannins and compelling freshness supporting the muscular fruit, finishing long and mineral laced. Very impressive!
BordeauxSaint-Emilion
Alcool
14.5

Encépagement
Merlot/Cabernet Sauvignon/Cabernet Franc

Vin liquoreux
Non

J. Robinson
17,5

J. Suckling
93-94

R. Gabriel
18

Wine Spectator
95

Pays
France

Mention qualité
AOC

Vignoble
Libournais

Région
Bordeaux

Appellation
Saint-Emilion

Couleur
Rouge

Producteur
Clos Fourtet

Classement
1er grand cru classé "B"

Parker
98

Allergènes
Contient des sulfites