<iframe src="//www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MXK97HQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe> Clos Fourtet 2010 - Millesima.fr

Clos Fourtet 2010

 T.T.C.1 Double-Magnum (3l)
Autres millésimes
Le Clos Fourtet 2010 composé à 87 % de Merlot, 10 % de Cabernet Sauvignon et 3 % de Cabernet Franc allie fraîcheur et puissance au nez comme en bouche. Les arômes sont principalement composés de fruits noirs, on y trouve aussi des notes de réglisse et de fruits exotiques. La bouche est charmeuse et sphérique, avec des tanins mûrs et serrés. La finale droite de ce Saint-Emilion est très longue et garde beaucoup de fraicheur.
Parker : 98 / 100
J. Robinson : 17,5 / 20
Wine Advocate-Parker :
The wine has an opaque blue/black color and abundant notes of forest floor, spring flowers, black raspberry and blueberry liqueur in the aromatics along with hints of espresso and white chocolate. The wine is dense, full, rich, unctuously textured and very full-bodied, with its extravagant glycerin, fruit and extract covering the wine's somewhat tannic structure. This is a bigger, more restrained and structured wine than the outrageously flamboyant and prodigious 2009. Give it 5-8 years of cellaring and drink it over the following 30-40 years.
BordeauxSaint-Emilion
Vignoble
Libournais

Alcool
14.5

Vin liquoreux
Non

J. Robinson
17,5

J. Suckling
93-94

R. Gabriel
18

Wine Spectator
95

Pays
France

Mention qualité
AOC

Encépagement
Merlot/Cabernet Sauvignon/Cabernet Franc

Région
Bordeaux

Appellation
Saint-Emilion

Couleur
Rouge

Producteur
Clos Fourtet

Classement
1er grand cru classé "B"

Parker
98

Allergènes
Contient des sulfites