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Château Pavie Macquin 2013

Bordeaux - Saint-Emilion - Rouge - 13° Château Pavie Macquin Château Pavie Macquin 2013 1529/13
  • Parker : 90
  • J. Robinson : 15
Le fondateur du vignoble est Albert Macquin (1852-1911). Saint Emilion lui doit l'usage du plant greffé, qui devait sauver le vignoble ruiné par le phylloxéra. Propriété familiale de 15 hectares, le vignoble de Pavie-Macquin est situé admirablement sur le plateau culminant de Saint-Emilion. Le sol argilo calcaire, sur rocher calcaire à astéries, permet un drainage naturel et une alimentation hydrique exceptionnellement régulière. Les argiles fortes confèrent au vin puissance, charnu et générosité. L'origine peut-être belle, la beauté véritable est au terme des choses...

Wine Advocate-Parker :
The 2013 Pavie-Macquin has a light but detailed and pure redcurrant and cranberry-scented bouquet, suggestions of rose petal developing with aeration. The sample tasted at the property was showing a little more precision than others I have encountered. The palate is medium-bodied with crisp, edgy tannin, a fine bead of acidity, a little brittle in texture but with tension on the smooth and refreshing finish. This is a worthy addition to the Right Bank 2013s and it should give a dozen years of pleasure. It deserves a round of applause for overcoming such a difficult growing season. Tasted February 2016.
Les prix légers
60,51 €
Declinaison :
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EUR 560.0 Millesima In stock

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Le fondateur du vignoble est Albert Macquin (1852-1911). Saint Emilion lui doit l'usage du plant greffé, qui devait sauver le vignoble ruiné par le phylloxéra. Propriété familiale de 15 hectares, le vignoble de Pavie-Macquin est situé admirablement sur le plateau culminant de Saint-Emilion. Le sol argilo calcaire, sur rocher calcaire à astéries, permet un drainage naturel et une alimentation hydrique exceptionnellement régulière. Les argiles fortes confèrent au vin puissance, charnu et générosité. L'origine peut-être belle, la beauté véritable est au terme des choses...

Wine Advocate-Parker :
The 2013 Pavie-Macquin has a light but detailed and pure redcurrant and cranberry-scented bouquet, suggestions of rose petal developing with aeration. The sample tasted at the property was showing a little more precision than others I have encountered. The palate is medium-bodied with crisp, edgy tannin, a fine bead of acidity, a little brittle in texture but with tension on the smooth and refreshing finish. This is a worthy addition to the Right Bank 2013s and it should give a dozen years of pleasure. It deserves a round of applause for overcoming such a difficult growing season. Tasted February 2016.
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