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Salon : Salon 1999

Champagne - Blanc - 12° Salon Salon 1999 3028/99
  • Parker : 95
  • J. Robinson : 18
A l'oeil, la robe du champagne Salon 1999 présente une couleur d'un jaune très léger dans lequel se reflètent de délicates notes de vert pâle. En bouche, l'attaque est immédiate révélant peu à peu une texture ferme et raffinée, conférée par une gracieuse effervescence aux fines bulles et mousse crémeuse. En bouche, les arômes expriment toute leur richesse dévoilant tour à tour des saveurs briochées, de pain de mie, accompagnées d'arômes de fleurs blanches, de fruits blancs et d'amande. La finale est longue et relevée par des notes d'agrumes.

Wine Advocate-Parker :
The Salon 1999 Brut Le Mesnil - disgorged already in 2011 and dosed with a pretty typical six grams of residual sugar - displays faintly fusil and quarry dust notes as well as hickory nut, almond, walnut and toasted wheat piquancy on the nose. Polished and subtly creamy in texture yet brightly juicy with apple and lemon, this displays an uncanny sense of lift and refinement, perfectly complementing the honeysuckle and heliotrope perfume that waft inner-mouth. You could lose yourself in the ineffability of this wine's floral diversity and in its resonantly nut and grain low tones. Hints of apple pip lend subtle additional piquancy on a long and at once soothing as well as stimulating finish, with suggestions of oyster liquor becoming prominent as the bottle stands open for a few minutes, and serving to milk the salivary glands for all that they are worth. Follow this for at least a decade.
Les prix légers
488,89 €
Declinaison :
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EUR 440.0 Millesima In stock

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A l'oeil, la robe du champagne Salon 1999 présente une couleur d'un jaune très léger dans lequel se reflètent de délicates notes de vert pâle. En bouche, l'attaque est immédiate révélant peu à peu une texture ferme et raffinée, conférée par une gracieuse effervescence aux fines bulles et mousse crémeuse. En bouche, les arômes expriment toute leur richesse dévoilant tour à tour des saveurs briochées, de pain de mie, accompagnées d'arômes de fleurs blanches, de fruits blancs et d'amande. La finale est longue et relevée par des notes d'agrumes.

Wine Advocate-Parker :
The Salon 1999 Brut Le Mesnil - disgorged already in 2011 and dosed with a pretty typical six grams of residual sugar - displays faintly fusil and quarry dust notes as well as hickory nut, almond, walnut and toasted wheat piquancy on the nose. Polished and subtly creamy in texture yet brightly juicy with apple and lemon, this displays an uncanny sense of lift and refinement, perfectly complementing the honeysuckle and heliotrope perfume that waft inner-mouth. You could lose yourself in the ineffability of this wine's floral diversity and in its resonantly nut and grain low tones. Hints of apple pip lend subtle additional piquancy on a long and at once soothing as well as stimulating finish, with suggestions of oyster liquor becoming prominent as the bottle stands open for a few minutes, and serving to milk the salivary glands for all that they are worth. Follow this for at least a decade.
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