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Bollinger : La Grande Année 2002

Champagne - Blanc - 12° Bollinger Bollinger 2002 3020/02
  • Parker : 94
  • J. Robinson : 18
A l'oeil, La Grande Année 2002 offre un teint légèrement rosé voire vieil or démontrant ainsi la maturité du vin. Au nez, ce Bollinger offre des senteurs de fruits à noyau grillés et toastés, fruits à l'eau-de-vie ou rhubarbe accompagnés de note d'épices exotiques. En bouche, des bulles fines et soyeuses se font nettement sentir témoignant du vieillissement du vin.

Wine Advocate-Parker :
The 2002 Brut La Grande Annee is marvelous. The 2002 is an understated Grande Annee that caresses the palate with layers of effortless, weightless fruit. The mousse is exceptionally fine, which adds to the impression of total elegance. This is a relatively bright, floral Grande Annee with plenty of aromatic lift, inner perfume and no sense of heaviness at all. A rich, creamy finish adds the final note of complexity and pedigree. The 2002 is 60% Pinot Noir and 40% Chardonnay, 71% from Grand Cru villages and 29% from Premier Crus. Disgorged February 2011. Anticipated maturity: 2012-2022.
Les prix légers
177,78 €
EUR 160.0 Millesima In stock

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A l'oeil, La Grande Année 2002 offre un teint légèrement rosé voire vieil or démontrant ainsi la maturité du vin. Au nez, ce Bollinger offre des senteurs de fruits à noyau grillés et toastés, fruits à l'eau-de-vie ou rhubarbe accompagnés de note d'épices exotiques. En bouche, des bulles fines et soyeuses se font nettement sentir témoignant du vieillissement du vin.

Wine Advocate-Parker :
The 2002 Brut La Grande Annee is marvelous. The 2002 is an understated Grande Annee that caresses the palate with layers of effortless, weightless fruit. The mousse is exceptionally fine, which adds to the impression of total elegance. This is a relatively bright, floral Grande Annee with plenty of aromatic lift, inner perfume and no sense of heaviness at all. A rich, creamy finish adds the final note of complexity and pedigree. The 2002 is 60% Pinot Noir and 40% Chardonnay, 71% from Grand Cru villages and 29% from Premier Crus. Disgorged February 2011. Anticipated maturity: 2012-2022.
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