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Dom Pérignon : Vintage 1998

Champagne - Blanc - 12.5° Dom Pérignon Dom Pérignon 1998 3035/98
  • Parker : 97
  • J. Robinson : 16.5+
A la dégustation, le Dom Pérignon Vintage 1998 offre des senteurs d'amande fraîche et de pamplemousse, pour s'ouvrir ensuite sur des notes de noix de cajou et d'épice le tout couronné par une touche de brioche légèrement toastée. En bouche, une sensation de mouvement tel un satin qui roule et se déroule au rythme des vagues se créé et vient caresser délicatement le palais. Un instant d'apesanteur et le vin fond en bouche pour finir sur une note finale vibrante, d'une ardeur maîtrisée. La longueur du Dom Pérignon vintage 1998 est épatante soulignée d'un trait d'amertume.

Wine Advocate-Parker :
A stronger vintage than expected, the 1998 Dom Perignon exhibits aromas and flavors of lemon oil, orange rind, and brioche in a medium-bodied, zesty, rich, moderately intense style. It is far superior to either the 1993 or 1992. Readers should remember that the 1971 Dom Perignon Rose is still drinking exquisitely. I recently had the 1969 and 1970 Dom Perignons (from magnum), and both were drinking brilliantly. It makes one realize just how long-lived these wines can be. Production is confidential, but there must be hundreds of thousands of cases of Dom Perignon since it available in most of the world's luxury hotels and restaurants.
Les prix légers
1 196,53 €
EUR 8615.0 Millesima In stock

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A la dégustation, le Dom Pérignon Vintage 1998 offre des senteurs d'amande fraîche et de pamplemousse, pour s'ouvrir ensuite sur des notes de noix de cajou et d'épice le tout couronné par une touche de brioche légèrement toastée. En bouche, une sensation de mouvement tel un satin qui roule et se déroule au rythme des vagues se créé et vient caresser délicatement le palais. Un instant d'apesanteur et le vin fond en bouche pour finir sur une note finale vibrante, d'une ardeur maîtrisée. La longueur du Dom Pérignon vintage 1998 est épatante soulignée d'un trait d'amertume.

Wine Advocate-Parker :
A stronger vintage than expected, the 1998 Dom Perignon exhibits aromas and flavors of lemon oil, orange rind, and brioche in a medium-bodied, zesty, rich, moderately intense style. It is far superior to either the 1993 or 1992. Readers should remember that the 1971 Dom Perignon Rose is still drinking exquisitely. I recently had the 1969 and 1970 Dom Perignons (from magnum), and both were drinking brilliantly. It makes one realize just how long-lived these wines can be. Production is confidential, but there must be hundreds of thousands of cases of Dom Perignon since it available in most of the world's luxury hotels and restaurants.
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