Bruno Paillard : Blanc de Blancs 2004

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La robe de ce Blanc de Blancs 2004 de la maison de Champagne Bruno Paillard est or intense, brillante aux reflets verts et parée d'une effervescence très fine. Le nez est vif, au fort caractère d'agrumes, et s'enveloppe peu à peu d'une note briochée chaleureuse. Noix de muscade, poivre, amande douce... il se dévoile au fil de l'aération. En bouche, ce Blanc de Blancs 2004 est délicat, harmonieux, marqué par les saveurs d'agrumes confits, de pâte d'amande et de réglisse.
Parker : 93+ / 100
J. Robinson : 17 / 20
Wine Advocate-Parker :
Exclusively from the first pressing of outstanding Chardonnay Grand Crus from the Côte de Blancs, the 2004 Blanc de Blancs Brut with a painting of the Chinese artist Chen Jiang Hong on the label is a stunningly pure, fresh, precise and elegant Champagne of great finesse and complexity. Virtually an Extra Brut, the wine, after 9 years on the lees, opens with a fresh, firmly mineral and chalky scented citrus and whole grain flavor leading to a substantial and intense, yet buoyant, razor sharp and tension-laden palate with great length and complexity. Still young and tight but perfect to drink now, it should age for several years and could gain further complexity and elegance. Disgorgement: April 2013, dosage: 5 g/l. Anticipated maturity: 2015-2022
Champagne
Encépagement
cepage_detail_chardonnay_(blanc_de_blancs)

Vin liquoreux
Non

Environnement
Agriculture Raisonnée

J. Robinson
17

Wine Spectator
92

Pays
France

Mention qualité
AOC

Région
Champagne

Appellation
Champagne

Couleur
Blanc

Producteur
Bruno Paillard

Sucrosité
Brut

Parker
93+

Allergènes
Contient des sulfites