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Bouchard Père & Fils : Chambertin-Clos de Bèze Grand cru 2011

Bourgogne - Chambertin-Clos de Bèze - Rouge - 13° Bouchard Père & Fils Bouchard Père & Fils 2011 E287/11
  • Parker : 92
C'est au VIIe siècle que les moines de l'abbaye de Bèze créent le fameux clos, aujourd'hui le plus prestigieux Grand Cru de la commune de Gevrey-Chambertin. La robe du Chambertin Grand Cru Clos de Bèze 2011 de la Maison Bouchard Père & Fils est rouge grenat aux nuances mauves et brunes. Le nez révèle un bouquet profond et complexe, associant des notes de fruits noirs, de réglisse et de fût à une légère touche animale. Au palais, ce Chambertin Grand Cru est riche, généreux, avec des tannins racés et une longueur remarquable. Intense et d'une belle chair, c'est un Grand cru somptueux.

Wine Advocate-Parker :
Tasted blind at the Burgundy 2011 horizontal tasting in Beaune. The Chambertin Clos de Bèze 2011 from Bouchard seems more introspective on the nose: cranberry, wild strawberry, a hint of tomato vine and woodland aromas. It takes some coaxing from the glass, eventually offering hints of Seville orange. The palate is full-bodied and dense. There is a lot of fruit intensity here with bold tannins and good depth, but unlike the Clos-de-Bèze from Rousseau it does not own the same level of precision and comes across a little aggressive by comparison. Still, time mellows us all.
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C'est au VIIe siècle que les moines de l'abbaye de Bèze créent le fameux clos, aujourd'hui le plus prestigieux Grand Cru de la commune de Gevrey-Chambertin. La robe du Chambertin Grand Cru Clos de Bèze 2011 de la Maison Bouchard Père & Fils est rouge grenat aux nuances mauves et brunes. Le nez révèle un bouquet profond et complexe, associant des notes de fruits noirs, de réglisse et de fût à une légère touche animale. Au palais, ce Chambertin Grand Cru est riche, généreux, avec des tannins racés et une longueur remarquable. Intense et d'une belle chair, c'est un Grand cru somptueux.

Wine Advocate-Parker :
Tasted blind at the Burgundy 2011 horizontal tasting in Beaune. The Chambertin Clos de Bèze 2011 from Bouchard seems more introspective on the nose: cranberry, wild strawberry, a hint of tomato vine and woodland aromas. It takes some coaxing from the glass, eventually offering hints of Seville orange. The palate is full-bodied and dense. There is a lot of fruit intensity here with bold tannins and good depth, but unlike the Clos-de-Bèze from Rousseau it does not own the same level of precision and comes across a little aggressive by comparison. Still, time mellows us all.
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